Recepten
Recept:
Tiramisu
Tiramisu op basis van Kafi Liqueur. Een recept van ons, voor jou. Rijkelijk gevuld met een heerlijke Kafi curd & een mascarpone Kafi Créme. De Kafi Tiramisu is om je vingers bij af te likken.
Tijd
120 minuten
Ingrediënten
Lange vinger vocht
- 120 ml Kafi Liqueur
- 2 citroenen
- 30 gr suiker
- 1 pak lange vingers
Kafi Curd
- Rasp van 2 kaffiren
- Sap van 2 kaffiren
- 100 ml Kafi Liqueur
- 200 gr fijne kristalsuiker
- 125 gr roomboter
- 100 gr ei (2 eieren)
Mascarpone Kafi créme
- 250 gr mascarpone
- 200 gr kwark
- 80 gr Kafi curd
- 200 gr fijne kristalsuiker
- 300 ml slagroom
- 8 gr Klop-Fix
- 40 gr poedersuiker
Benodigdheden
- Weegschaal
- Bak
- Pannenlikker
- Planeetmenger/kitchenaid
- Kookpan of steelpannetje
- Bakplaat
- Bakmat of bakpapier
- Thermometer
- Spuitzak
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
Lange vinger vocht
Stap 1
Pak en weeg alle benodigdheden af.
Stap 2
Verwarm 50 ml Kafi Liqueur met het sap van de citroenen en het suiker en breng het aan de kook.
Stap 3
Rasp de schil van de citroenen en doe dit ook in de pan en laat dit mee koken.
Stap 4
Leg de lange vingers op de bodem in een schaal.
Stap 5
Giet vervolgens het vocht over de lange vingers, in de diepe schaal en voeg er dan weer 50ml Kafi Liqueur aan toe.
Kafi Curd
Stap 1
Pak en weeg alle benodigdheden af.
Stap 2
Doe alle ingrediënten samen in een pan en breng dit op de laagste stand, al kloppend, aan de kook. Of eventueel au-bain-marie (dit is gemakkelijker).
Stap 3
Blijf de Kafi Curd tot de gewenste dikte (yoghurt dikte) op kloppen.
Stap 4
Zet koel weg tot gebruik, of weck de Kafi Curd in tot later gebruik in een weck-potje.
Mascarpone-Kafi Créme
Stap 1
Pak en weeg alle benodigdheden af.
Stap 2
Meng de mascarpone met de kwark, de Kafi Curd en roer dit samen goed los. Zet dit koel weg.
Stap 3
Klop in de tussentijd de slagroom samen met de Klop-Fix en poedersuiker net niet op tot slagroom, maar wel verder dan lobbig op.
Stap 4
Meng de geslagen room met de Mascarpone-Kafi massa. Roer dit voorzichtig, maar goed om (doe dit voorzichtig, want anders verdwijnt de luchtigheid).
Opmaak
Stap 1
Dip de lange vingers in de lange vinger vocht.
Stap 2
Doe een klein laagje Mascarpone-Kafi créme onder in het glas.
Stap 3
Leg hier de lange vingers op met het juiste formaat van het glas.
Stap 4
Blijf deze stappen herhalen totdat het glas vol zit (maar eindig boven in met Mascarpone-Kafi créme).
Stap 5
Laat het minimaal 60 minuten opstijven in de koelkast.
Stap 6
Maak de tiramisu af met een beetje kaffir zest! En een glaasje Kafi Liqueur voor er naast.
Meer lekkere recepten:
Macarons
Deze macarons zullen je blij verrassen. Een frisse smaaksensatie gemaakt met Kafi Liqueur. Een recept van ons, voor jou.
Green Light Cocktail
Green Light Cocktail by Daniel Claus Restaurant Cuisson, Arnhem.
Bartender Cocktail
Een échte Bartender Cocktail by Flying Dutchmen Cocktails, Amsterdam.
Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws
Inschrijven nieuwsbrief
We serveren je graag onze nieuwsbrief met alle laatste nieuwtjes, geven je heerlijke tips over mooie combinaties van Kafi en gerechten en nemen je mee op onze reis.