Recepten

Recept:

Kafi Pie

Deze volle, frisse taart is gemaakt op basis van kaffir & Kafi Liqueur. Een recept van ons, voor jou.

Kafi Pie, KAFI Liqueur

Tijd

75 minuten

Ingrediënten

Bodem

  • 210 gr koude boter
  • 120 gr poedersuiker
  • 20 gr vanille suiker
  • 50 gr ei (1 heel ei)
  • 1 limoen – rasp van de schil
  • 1/4 kaffir – rasp van de schil
  • 115 gr amandelmeel
  • 295 gr bloem

Vulling

  • 50 gr Kafi Liqueur
  • 70 gr limoensap
  • 110 gr suiker
  • 4 eieren
  • snuf zout
  • 2 limoen zest
  • 1 kaffir zest
  • 200 gr boter
  • 80 gr Kafi Liqueur na het koken

Italiaans schuim

  • 200 gr eiwit
  • 400 gr suiker
  • 85 gr water

Benodigdheden

  • Bekken
  • Huishoudfolie
  • Rasp
  • Kom/Kitchenaid
  • Pan
  • Brander
  • Taartvorm
  • Thermometer
  • Weegschaal
  • Maatbeker
  • Spuitzak

Bereidingswijze

Bodem

Stap 1

Pak en weeg de benodigde ingrediënten af.

Stap 2

Meng de boter met de poedersuiker en vanille suiker, tot dat alles is opgenomen.

Stap 3

Rasp vervolgens de schil van de limoen en kaffir bij de boter en voeg hier vervolgens een ei aan toe. Meng dit weer goed door.

Stap 4

Zeef het amandelmeel met de bloem en maak wrijvende bewegingen met je handen, zodat er kruimels ontstaan. Doe dit net zo lang totdat het een kruimeldeeg wordt.

Stap 5

Druk het deeg bij elkaar en wikkel dit in huishoudfolie en laat het rusten in de koelkast.

Stap 6

Rol het deeg uit en doe het in de gewenste taartvorm. Bak de taart eventueel ‘blind’ af, voor een gelijkmatig bakresultaat. Doe dit op 180°C voor ± 25 min.

Vulling

Stap 1

Pak en weeg alle ingrediënten af.

Stap 2

Zet een pan op het vuur met hierin een laagje water (zoek een bekken die hier precies bovenop past, maar zorg dat de bak/’bekken’ NIET het water raakt).

Stap 3

Doe 50 gr Kafi Liqueur met 70 gr limoensap, zout, suiker en de eieren samen met de zest in een bekken en meng goed door.

Stap 4

Klop dit au-bain-marie op totdat het dikker dan yoghurt is, maar niet geen kwark dikte heeft.

Stap 5

Haal van het vuur en meng de roomboter er doorheen en klop op tot een mooie crème.

Stap 6

Mits na smaak, voeg extra zout en/of citroenzuur (E330) toe.

Italiaans schuim

Stap 1

Pak en weeg alle ingrediënten af.

Stap 2

Doe de suiker en het water in een kookpan en breng het aan de kook.

Stap 3

Doe de eiwitten in een kom of, mits in huis, in een Kitchenaid.

Stap 4

Zet de Kitchenaid aan, wanneer de pan met suikerstroop de 108°C heeft behaald.

Stap 5

Haal de pan van het vuur als de suikerstroop 118°C is. Voeg op stand 1 druppelgewijs, al kloppend, zo dun mogelijk straaltjes suikerstroop toe aan het schuim.

Stap 6

Laat het Italiaanse schuim doorkloppen totdat het is afgekoeld. Doe het schuim dan in een spuitzak.

Opmaak

Stap 1

Laat de afgebakte taartbodem compleet afkoelen.

Stap 2

Stort hier de vulling in en laat die afkoelen en opstijven in de koelkast.

Stap 3

Spuit kleine dotten Italiaans schuim op de taart en ga zo de gehele taart af. Brand dit vervolgens af met een gasbrander.

Stap 4

Geniet ervan onder het genot van een glaasje Kafi Liqueur!

Meer lekkere recepten:

Kafi recepten, Macarons

Macarons

Deze macarons zullen je blij verrassen. Een frisse smaaksensatie gemaakt met Kafi Liqueur. Een recept van ons, voor jou.

Bartender Cocktail, KAFI Liqueur

Bartender Cocktail

Een échte Bartender Cocktail by Flying Dutchmen Cocktails, Amsterdam.

Green Light Cocktail, KAFI Liqueur

Green Light Cocktail

Green Light Cocktail by Daniel Claus Restaurant Cuisson, Arnhem.

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

We serveren je graag onze nieuwsbrief met alle laatste nieuwtjes, geven je heerlijke tips over mooie combinaties van Kafi en gerechten en nemen je mee op onze reis.