Recepten

Recept:

Macarons

Deze macarons zullen je blij verrassen. Een frisse smaaksensatie gemaakt met Kafi Liqueur. Een recept van ons, voor jou.

Kafi recepten, Macarons

Tijd

120 minuten

Ingrediënten

  • 300 gr amandelmeel
  • 300 gr poedersuiker
  • 4 gr poeder kleurstof
  • 2x 110 gr eiwit
  • 300 gr kristalsuiker
  • 75 gr water

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Bak
  • Pannenlikker
  • Planeetmenger/kitchenaid
  • Kookpan of steelpannetje
  • Bakplaat
  • Bakmat of bakpapier
  • Thermometer
  • Spuitzak
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

Stap 1

Pak en weeg alle ingrediënten af.

Stap 2

Meng de amandelmeel/poedersuiker/kleurstof goed met elkaar tot dat alles perfect met elkaar gemengd is.

Stap 3

Meng hier vervolgens 110 gram eiwit door heen en meng GOED.

Stap 4

Doe de overige 110 gram eiwit in een planeetmenger/Kitchenaid.

Stap 5

Zet ondertussen 300 gram suiker samen met 75 gram water op het vuur. Kook het op tot 112°C. Wanneer de suikerstroop 112°C bereikt, zet je de planeetmenger/Kitchenaid volledig aan. Laat de suikerstroop ondertussen door koken tot 116.5°C en haal het gelijk van het vuur af.

Stap 6

Zet de planeetmenger/Kitchenaid nu op zijn laagste stand en voeg druppelgewijs (klein straaltje) de suikerstroop toe.

Stap 7

Laat het schuim nu volledig koud kloppen in de planeetmenger/kitchenaid.

Stap 8

Meng het schuim nu rustig met een pannenlikker met de gekleurde amandelmeel/eiwit mengsel. En behoud zoveel mogelijk lucht!

Stap 9

Doe de massa in een spuitzak en bedek een bakplaat met een bakmat. Spuit hier vervolgens mooie rondjed op (macaron formaat) en laat dit 30 minuten drogen op de werkbank.

Stap 10

Bak de macarons vervolgens ± 20 minuten lang af op 153°C ZONDER WAAIER.

Stap 11

Laat de macarons volledig afkoelen.

Stap 12

Spuit op één macaron helft de Kafi Ganash. Druk met de andere macaron helft op de ganash, zodat dit mooi gelijkmatig verspreid. Doe dit met alle macarons!

Stap 13

Decoreer de macarons eventueel met een beetje matcha poeder of droog limoenbladeren en maak hier poeder van en bestrooi dit over de macarons.

Stap 14

Geniet van de macarons onder het genot van een glaasje ijskoude Kafi Liqueur 🍃

Meer lekkere recepten:

Green Light Cocktail, KAFI Liqueur

Green Light Cocktail

Green Light Cocktail by Daniel Claus Restaurant Cuisson, Arnhem.

Bartender Cocktail, KAFI Liqueur

Bartender Cocktail

Een échte Bartender Cocktail by Flying Dutchmen Cocktails, Amsterdam.

Gummies, KAFI Liqueur

Gummies

Dé Kafi Liqueur Gummies by John Ter Laak, restaurant de Nieuwe Winkel.

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

We serveren je graag onze nieuwsbrief met alle laatste nieuwtjes, geven je heerlijke tips over mooie combinaties van Kafi en gerechten en nemen je mee op onze reis.