Recepten

Recept:

Tiramisu

Tiramisu op basis van Kafi Liqueur. Een recept van ons, voor jou. Rijkelijk gevuld met een heerlijke Kafi curd & een mascarpone Kafi Créme. Om je vingers bij af te likken.

Kafi Tiramisu, KAFI Liqueur

Tijd

120 minuten

Ingrediënten

Lange vinger vocht

  • 120 ml Kafi Liqueur
  • 2 citroenen
  • 30 gr suiker
  • 1 pak lange vingers

Kafi Curd

  • Rasp van 2 kaffiren
  • Sap van 2 kaffiren
  • 100 ml Kafi Liqueur
  • 200 gr fijne kristalsuiker
  • 125 gr roomboter
  • 100 gr ei (2 eieren)

Mascarpone Kafi créme

  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr kwark
  • 80 gr Kafi curd
  • 200 gr fijne kristalsuiker
  • 300 ml slagroom
  • 8 gr Klop-Fix
  • 40 gr poedersuiker

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Bak
  • Pannenlikker
  • Planeetmenger/kitchenaid
  • Kookpan of steelpannetje
  • Bakplaat
  • Bakmat of bakpapier
  • Thermometer
  • Spuitzak
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

Lange vinger vocht

Stap 1

Pak en weeg alle benodigdheden af.

Stap 2

Verwarm 50 ml Kafi Liqueur met het sap van de citroenen en het suiker en breng het aan de kook.

Stap 3

Rasp de schil van de citroenen en doe dit ook in de pan en laat dit mee koken.

Stap 4

Leg de lange vingers op de bodem in een schaal.

Stap 5

Giet vervolgens het vocht over de lange vingers, in de diepe schaal en voeg er dan weer 50ml Kafi Liqueur aan toe.

Kafi Curd

Stap 1

Pak en weeg alle benodigdheden af.

Stap 2

Doe alle ingrediënten samen in een pan en breng dit op de laagste stand, al kloppend, aan de kook. Of eventueel au-bain-marie (dit is gemakkelijker).

Stap 3

Blijf de Kafi Curd tot de gewenste dikte (yoghurt dikte) op kloppen.

Stap 4

Zet koel weg tot gebruik, of weck de Kafi Curd in tot later gebruik in een weck-potje.

Mascarpone-Kafi Créme

Stap 1

Pak en weeg alle benodigdheden af.

Stap 2

Meng de mascarpone met de kwark, de Kafi Curd en roer dit samen goed los. Zet dit koel weg.

Stap 3

Klop in de tussentijd de slagroom samen met de Klop-Fix en poedersuiker net niet op tot slagroom, maar wel verder dan lobbig op.

Stap 4

Meng de geslagen room met de Mascarpone-Kafi massa. Roer dit voorzichtig, maar goed om (doe dit voorzichtig, want anders verdwijnt de luchtigheid).

Opmaak

Stap 1

Dip de lange vingers in de lange vinger vocht.

Stap 2

Doe een klein laagje Mascarpone-Kafi créme onder in het glas.

Stap 3

Leg hier de lange vingers op met het juiste formaat van het glas.

Stap 4

Blijf deze stappen herhalen totdat het glas vol zit (maar eindig boven in met Mascarpone-Kafi créme).

Stap 5

Laat het minimaal 60 minuten opstijven in de koelkast.

Stap 6

Maak de tiramisu af met een beetje kaffir zest! En een glaasje Kafi Liqueur voor er naast.

Meer lekkere recepten:

Kafi recepten, Macarons

Macarons

Deze macarons zullen je blij verrassen. Een frisse smaaksensatie gemaakt met Kafi Liqueur. Een recept van ons, voor jou.

Green Light Cocktail, KAFI Liqueur

Green Light Cocktail

Green Light Cocktail by Daniel Claus Restaurant Cuisson, Arnhem.

Bartender Cocktail, KAFI Liqueur

Bartender Cocktail

Een échte Bartender Cocktail by Flying Dutchmen Cocktails, Amsterdam.

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

We serveren je graag onze nieuwsbrief met alle laatste nieuwtjes, geven je heerlijke tips over mooie combinaties van Kafi en gerechten en nemen je mee op onze reis.